fbpx

Nieuwe formules voor Nest Aware abonnement

Nest Aware

Google lanceert twee nieuwe formules voor een abonnement op haar Nest camera’s en deurbellen: Nest Aware en Nest Aware Plus. Het abonnement Nest Aware laat gebruikers toe om gebruik te maken van de historiek van de video’s en van een aantal intelligent functies.

Vandaag bieden Nest camera’s de mogelijkheid om in real time videobeelden te zien (vanaf de Nest en Google Home applicaties) en verwittigd te worden wanneer er beweging en/of geluid wordt geregistreerd, zonder daarvoor gebruik te moeten maken van een abonnement.

Nest App

U kunt er ook voor kiezen, als u dat wenst, om de historiek van de beelden die werden gemaakt, (gedurende 5, 10 of 30 dagen) na te gaan en bovendien te genieten van een aantal bijkomende functies. Het instellen van een aantal alarmzones, het bewaren van videofragmenten of het volgen van een persoon, bijvoorbeeld. Daarvoor is een Nest Aware abonnement noodzakelijk voor elke camera die u liet installeren. Een korting werd aangeboden vanaf de tweede camera.

De prijs van deze abonnementen varieerde in functie van de gewenste historiek (5 dagen aan € 5 per maand, 10 dagen aan € 10 per maand en 30 dagen aan € 30 per maand).

Enkele maanden geleden maakt Google bekend dat het deze formules volledig zou herzien. Deze nieuwe formules zijn vanaf nu actief in België.

De belangrijkste nieuwigheid: het is niet langer nodig om een abonnement te nemen voor elke camera. Dat wil zeggen dat het voordeliger is als u meerdere camera’s liet installeren. De nieuwe formules Nast Aware bevatten de historiek van de beelden en bijkomende functies voor alle camera’s van de woning.

De eerste formule is beschikbaar aan € 5 per maand (€ 50 per jaar) en laat toe om te beschikken over een historiek van 30 dagen in de vorm van gebeurtenissen (waarneming van beweging, lawaai of een persoon). Geen continue feed van beelden.

Wenst u te beschikken over een continue feed van de historiek van de beelden, kiest u voor de tweede formule aan € 10 per maand (€ 100 per jaar). Opgelet: u geniet dan van maar 10 10 dagen historiek van beelden in continue feed, bovenop 60 dagen in de vorm van gebeurtenissen.

Heeft u al een Nest Aware abonnement, dan gebeurt de conversie naar de nieuwe formules niet automatisch op dit ogenblik. U moet deze dan manueel uitvoeren, ofwel via de Google Store ofwel rechtstreeks vanaf de Google Home of Nest applicaties. Momenteel is de eerste maand van het abonnement aangeboden indien u kiest voor de conversie.

Heeft u nog geen Nest Aware abonnement, dan kunt u inschrijven door op gebruik te maken van deze link.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *