fbpx

Intelligente thermostaten: meer comfort en energiebesparend

Thermostaten

U heeft het misschien nog niet gemerkt, maar het is alweer herfst! Het is dan ook hoog tijd om te beseffen dat de lekker warme dagen achter ons liggen. Het ogenblik is aangebroken om zich voor te bereiden op sombere en koude dagen. Maar wees gerust, ons doel is niet om u te demoraliseren, eerder om u te helpen de winter op een zo comfortabel mogelijke manier door te brengen. Om dat te doen is het van belang om te beschikken over een goed onderhouden en efficiënt verwarmingssysteem.

Dit is de reden waarom steeds meer mensen investeren in een intelligente thermostaat.

Wat is een intelligente thermostaat?

Een thermostaat is ‘intelligent’ op het moment dat hij verbonden is met het internet via uw eigen netwerk. Naast die verbinding, is de thermostaat gelinkt aan een groot aantal sensoren om gegevens te verzamelen, te interpreteren en in functie daarvan het verwarmingssysteem te controleren.

De temperatuursregeling gebeurt dus automatisch en onafhankelijk, rekening houdende met de verbruiksgewoontes van de bewoners. Een ideaal gemiddelde om te genieten van een optimaal comfort, en bovendien nog energie te besparen ook.

Wat zijn de voordelen van een intelligente thermostaat?

In tegenstelling tot conventionele modellen, hebben intelligente thermostaten heel wat interessante functionaliteiten:

Automatisch leren

Sommige modellen, zoals de Nest thermostaat, onthouden wat de gewoontes van de bewoners zijn, tijdens de eerste weken dat hij in gebruik wordt genomen, om nadien op een volledig autonome manier de regeling van de verwarming op zich te nemen.

Andere factoren zijn de buitentemperatuur, of de bewoners thuis zijn of niet, … Met elk van deze wordt rekening gehouden door de thermostaat om de temperatuur optimaal te regelen en bijgevolg ook het energieverbruik.

Controle vanop afstand

Intelligente thermostaten worden meestal geleverd met een mobiele applicatie of een interface die toegang verschaft tot het web, waardoor de gebruikers hun verwarmingssysteem kunnen controleren, waar ze ook zijn.

Verwarming, ruimte per ruimte
Thermostat intelligent

Naast de intelligente thermostaat, bestaan er ook thermostatische kleppen die toelaten om de verwarming in afzonderlijke ruimtes of zones te regelen. Hierdoor kunt u er voor zorgen dat er geen of nauwelijks temperatuursverschillen zijn tussen de verschillende kamers van de woning.

De registratie van aanwezigheid

Uw thermostaat is in staat om continu na te gaan of u aanwezig bent in uw woning, dankzij een applicatie op uw smartphone en zijn systeem van geolocalisatie. Het beheer van uw aanwezigheid helpt u om de verwarming onnodig te laten werken als u er niet bent. Als gevolg zorgt dit systeem ervoor dat de verwarming wordt geactiveerd van zodra u in de buurt van uw woning komt.

Welke thermostaat kiezen?

Als u wenst te genieten van de verschillende voordelen van een intelligente thermostaat, kan er gekozen worden uit verschillende oplossingen. Bij Home Heroes werken we uitsluitend met gerenommeerde partners als Google Nest en Tado. Deze systemen hebben al verschillende jaren hun efficiëntie bewezen. Voor meer informatie over de modellen die wij ondersteunen, gelieve dan hier te clicken.

Bijkomende vragen?

Bijkomend advies nodig om uw keuze te maken? Onze experten kunnen u helpen bij de keuze van een intelligente thermostaat.

U heeft uw keuze gemaakt en u bent overtuigd van het nut van intelligente thermostaten? We helpen u bij de levering, installatie en uitleg, zodat u maximaal kunt genieten van uw intelligente thermostaat.

Doe beroep op Home Heroes voor de installatie van uw intelligente thermostaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *