fbpx

Genoeg van een haperende Wifi?

Marre d'un réseau WIFI qui rame ?

Woont u in een mooi en groot huis, of een knap appartement dat helemaal in de lengte is opgebouwd? Dan weet u dat het niet altijd vanzelfsprekend is om overal in uw woning een goede toegang te krijgenen tot uw Wifi netwerk.

Zelfs als uw internetprovider u (theoretisch) een ultrasnelle downloadcapaciteit aanbiedt, kunnen “traditionele” routers zorgen voor een eerder gelimiteerde dekking. Bovendien; hoe verder u zich bevindt van de router, hoe onstabieler de verbinding wordt.

Het klopt dat er Wifirepeaters bestaan die op een eenvoudige manier het bereik van uw netwerk vergroten. De voordelen hiervan zijn echter beperkt en laten niet toe om op een comfortabele manier te surfen. Bovendien creëren deze Wifirepeaters meestal een Wifi netwerk met een verschillend SSID (Service Set Identifier). Dat heeft tot gevolg dat u manueel van netwerk moet wisselen om een betere verbinding te verkrijgen als u zich van de ene ruimte naar de andere verplaatst. Kortom, een hele karwei…

U droomt van een snel en betrouwbaar netwerk voor heel het gezin en een optimale Wifi toegang in heel de woning? Wifi Mesh is de oplossing!

Wat is Wifi Mesh en in wat verschilt het van een traditioneel Wifi netwerk?

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat de sleutel tot een draadloos netwerk het toegangspunt is (of router) dat het signaal verspreidt naar al uw connected toestellen. Deze router regelt de internettoegang tussen de modem en het geheel van uw toestellen, zoals uw computer, smartphone, spelconsole, enz.

Meestal is de router geïntegreerd in hetzelfde toestel als de modem die werd geleverd door uw internetprovider. De belangrijkste beperking is echter dat dit type router een zwak Wifi signaal heeft. Eerder dan een signaal te verzorgen vanuit één enkel punt, is Wifi Mesh opgebouwd uit verschillende modules. De centrale module is rechtstreeks verbonden met de modem en neemt de rol van router over. De andere modules (access points) ontvangen het Wifi signaal en herverdelen het om zo een uniek en sterker Wifi netwerk te creëren in heel de woning.

Google Wifi
Meerdere access points laten toe om een perfecte Wifi dekking te garanderen in uw huis of appartement.

Het is nu dus niet meer nodig om manueel van netwerk te wisselen, zoals dat voordien nodig was met de Wifirepeaters. Uw toestellen verbinden zich automatisch met het access point dat het hoogste debiet heeft, in functie van waar het zich in huis bevindt.

Van de kelder tot de zolder, u kunt rekenen op een vlotte en snelle verbinding, die bovendien een aantal voordelen biedt: enerzijds zijn al uw intelligente toestellen (thermostaat, verlichting, rolluiken) connected ongeacht waar ze zich bevinden, want ze zijn verbonden met uw netwerk en anderzijds hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onderbrekingen of vertraging, want de accesspoints zenden overal hetzelfde sterke signaal uit.

Wifi Mesh oplossingen bieden interessante opties, zoals een oudertoezicht, het toelaten van een gastnetwerk of het beheer van uw belangrijkste toestellen.

Google Wifi App
De Google wifi-applicatie laat toe om eenvoudig alle parameters van uw Wifi netwerk te beheren.

Het beheer van uw Wifi Mesh netwerk gebeurt via een eenvoudig te bedienen applicatie. Of dat nu via uw smartphone of uw tablet is, u kunt alle parameters van uw netwerk beheren en controleren.

U merkt het, er bestaat eindelijk een betrouwbare oplossing voor uw Wifi en Home Heroes staat te uwer beschikking voor de installatie, configuratie én het uitleggen van uw nieuwe Wifi Mesh netwerk.

Dankzij onze ervaring, uitgevoerde testen en tevredenheid van onze klanten, kan Home Heroes u deze Wifi Mesh oplossingen aanraden:

  • Nest Wifi (Google)
  • Linksys Velop
  • TP Link Deco
Nest Wifi
Nest Wifi

Voor meer info over de Wifi Mesh oplossing die het best bij u past, of om een prijsofferte te bekomen voor de installatie ervan in uw woning, contacteer ons via het contactformulier of telefonisch op 02 896 55 98. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *